مشخصات کتاب:
نام کتاب : آنگاه هدایت شدم
نویسنده : دکتر محمد تیجانی سماوی
مترجم : سید محمد جواد مُهری
ناشر : بنیاد معارف اسلامی
محل نشر : قم
سال چاپ : پاییز 1377.
دکتر محمد تیجانی السماوی در سال 1943 میلادی در جنوب تونس در خانواده مالکی مذهب متولد شد. در جوانی و پس از شرکت در کنفرانس مربوط به اعراب مسلمان در مکه تحت تأثیر وهابیت قرار گرفت و به سوی تفکرات آنها گرایش پیدا کرد. برای آشنایی بیشتر با اندیشه های وهابی به لیبی، مصر، لبنان، سوریه، اردن و عربستان سفر کرد. در همین حین به او پیشنهاد اقامت در دانشگاه الازهر مصر را دادند ولی هنگام عزیمت به لبنان با دکتر مُنْعِمْ از اساتید دانشگاه های عراق که شیعی مذهب بود آشنا شد. این آشنایی باعث شد که وی به تفکر شیعه بیندیشد و پس از مطالعات و بررسی های دقیق وارد دنیای تشیع شود تا جایی که هم اکنون وی یکی از بزرگترین مبلغان مکتب شیعه است. او کتابش را اینگونه توصیف می کند:
کتاب من ساده و بی آلایش است. داستان یک مسافرت می باشد و داستان یک کشف نوین، نه اکتشاف در جهان اختراع ها و ابتکارات تکنیکی و فیزیولوژی، بلکه در جهان عقاید و در میان سیلی از مکتب های مذهبی و فلسفه های دینی. و از این که این کشف، نخست تکیه بر خردی سالم و ذهنی پاک دارد، همو که انسان را از سایر مخلوقات ممتاز ساخته، از این روی کتابم را به هر عقل سالمی که حق را تشخیص داده و از میان توده های باطل می گزیند و سخنان را با ترازوی عدالت می سنجد و کفه ی راستین را ترجیح می دهد و با مقارنه ی گفت وگوها و حرف ها، آن چه که منطقی و متین است از سخن شیرین و دل ربا جدا می سازد، اهدا می کنم که همانا خداوند می فرماید: «آنان که سخن را می شنوند و بهترینش را پیروی میکنند، همانا آنان را خدای هدایت کرده و آنان خردمندانند.»
به همه ی آن ها، کتابم را هدیه می کنم و از خدای سبحان می خواهم دل های ما را پیش از دیدگانمان برای شنیدن حق بگشاید و ما را هدایت و قلوبمان را روشن و حق را به ما بنمایاند؛ همان حق نابی که هرگز غباری بر آن نباشد تا آن را دنبال کنیم و باطل را همان گونه که هست به ما نشان دهد تا از آن دوری جوییم و ما را در زمره ی بندگان شایسته اش قرار دهد که به تحقیق او شنوا و اجابت کننده است.
ایشان علت شیعه شدنش را به طور خلاصه در پنج محور بیان می کند:
1ـ روایات صریح مبنی بر خلافت امیر مؤمنان علی علیه السلام
2ـ نزاع حضرت فاطمه سلام الله علیها با ابوبکر و دفن شبانه ایشان
3ـ مقایسه میان امیر مؤمنان علی علیه السلام و ابوبکر
4ـ روایت های صحیح در کتابهای اهل سنت که پیروی از حضرت علی علیه السلام را واجب دانسته
5ـ احادیث صحیحی که پیروی از اهل بیت علیهم السلام را واجب دانسته.