کتاب بیست و ششم ماه رمضان
کتاب امروز : نقش رهبری حضرت رضا (ع)
نویسنده : ناهید طیبی
پیشگفتار
یکى از امور فطرى نهفته
در درون انسان دوستى و محبّت
است که گاهى صرفاً
از روى عاطفه سرگرفته، و گاهى مربوط به ریشه هاى عقیدتى اوست، و اگر این محبّت
الهى با شرایط صحیحش که پیروى از محبوب است صورت پذیرد، اجراى صحیح مقررات و
به
طور کلى پایبندى به
ایدئولوژى ناشى از آن را به دنبال خواهد داشت.
کتاب بیست و پنجم ماه رمضان
کتاب امروز : چهل داستان و چهل حدیث از امام حسین (ع)
نویسنده : علی همت بناری
پیشگفتار
شکر و سپاس بى منتها، خداى بزرگ را، که ما را از امّت مرحومه قرار داد و به صراط مستقیم، ولایت اهل بیت عصمت و طهارت صلوات اللّه علیهم اجمعین هدایت نمود.
بهترین تحیّت و درود بر روان پاک پیامبر عالیقدر اسلام صلّى الله علیه وآله، و بر اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السّلام، مخصوصا سوّمین خلیفه بر حقّش، امام أبا عبداللّه، حسین، سیدالشّهداء علیه السّلام.
و لعن و نفرین بر دشمنان و مخالفان اهل بیت رسالت که در حقیقت دشمنان خدا و قرآن هستند.
کتاب بیست و چهارم ماه رمضان
کتاب امروز : زیارت
نویسنده : جواد محدثی
پیشگفتار
امام خمینى(قدس سره) حجّ نمایشى پرشکوه، از اوج رهایى انسان موحّد از همه چیز جز او، و عرصه پیکارى فرا راه توسن نفس و جلوه بى مانندى از عشق و ایثار و آگاهى و مسؤولیت، در گستره حیات فردى و اجتماعى است. پس حجّ تبلور تمام عیار حقایق و ارزشهاى مکتب اسلام است.مؤمنان گرچه با این عبادت الهى، آشنایى دیرینه دارند، و هر سال با حضور شور انگیز از سراسر عالم، زنگار دل، با زلال زمزم توحید مى زدایند، و با حضرت دوست تجدید میثاق مى کنند، و گرچه میراث ادب و فرهنگ ما، مشحون از آموزه هاى حیاتبخش حجّ است، امّا هنوز ابعاد بیشمارى از این فریضه مهمّ، ناشناخته و مهجور مانده است.
کتاب بیست و سوم ماه رمضان
کتاب امروز : انوار پراکنده
نویسنده : فقیه محمد مهدی محمدی جلالی پیشگفتار
کتابیکه اینک پیش روی شماست، شرحی از زندگانی امامزادگان عظامی که مثل انجم فروزان و انوار پراکنده، آسمان روحانیت و معنویت کشور پهناور ایران را منور ساخته اند می باشد و از آنجائیکه محبت و مودت به خاندان عصمت و طهارت بحکم آیه شریفه قرآن(قل لا اسئلکم علیه اجرا الا الموده فی القربی)(1) بر عموم افراد فرض و اطلاع بر احوال و زندگانی این سلسله جلیله و شجره طیبه هم از فروع همان فریضه بزرگ شمرده شده است را انگیزه ای برای تألیف و تحقیق و تدوین این کتاب نموده است، مضافا بر اینکه در سال 1373 هـ .ش بموجب دعوت یکی از دوستان که به شهر کاشمر سفر نمودم،
کتاب بیست و دوم ماه رمضانکتاب امروز : داستانهای الغدیر
نویسنده : محمد عبدالغنی حسن
پیشگفتار
یکى از مهمترین رخدادهاى تاریخ بشریت در یک روز گرم، در کنار غدیر خم رقم خورد، در آن روز پیامبر رحمت و امید، دست وفادارترین یار خود را بالا برد و ضمن سخنانى سرشار از حکمت و معرفت ایشان را به جانشینى خود منصوب ساخت و بدین وسیله دین خود را کامل کرد.
آرى! تعبد بدون ولایت على علیه السلام تعبدى است که راه به مقصود نمى برد. شریعت منهاى ولایت على علیه السلام شریعتى بى روح و بى معنویت است. ولایت على علیه السلام مرز شناخت حق از باطل است. شعاع و درخشندگى این حادثه فرخنده، چنان عالم گیر است که هیچ عقل سلیم و وجدان پاکى نمى تواند آن را انکار کند.
کتاب بیست و یکم ماه رمضان
کتاب امروز : پیشواى هشتم حضرت امام على بن موسى الرضا(ع)
نویسنده : سید علی اکبر موسوی
پیشگفتار
...آفتاب امامت در هر یک از بروج دوازده گانه ى خویش جلوه یى دیگر دارد،اما آفتاب از هر افق که سر بر زند آفتاب است،نور و درخشش آن چشمها را خیره مى سازد،گرما و تابش آن حیات بخش و زندگى ساز است،از خار بوته هاى کویر تا درختان بلند بوستان،همه بدان نیازمندند،هیچ برگى بى پرورش سر انگشت شعاعش زندگى نمى تواند،و هیچ شاخى بى بهره از تابش مهربانش بارى نمى آورد...آرى آفتاب است،و جهان زنده ى ما بى آفتاب محکوم به فناست.
کتاب بیستم ماه رمضان
کتاب امروز : فروغ ولایتمقدمه
جامعه ى انسانى از دیدگاه تحلیگران، به مانند دریایى است آرام و بى حرکت؛ که با گذشت زمان، بخشى از آن به خشکى گراییده، چه بس در طولانى مدتى، به کلى نابود گردد. تنها چیزى که به این دریاى ساکن و آران، حرکت بخشیده، آن را به خروش وا مى دارد، وزش بادها و طوفانهاى تند و ملایم است. طوفانها و بادها مى آیند و موجهامى سازند و سرنوشت کشتیها را رقم مى زنند و از این جاست که برخى موجها کشتى شکنند و مرگ آفرین و برخى دیگر، نجات بخش و زندگى ساز.
آرى، مردان بزرگ و شخصیتهاى تاریخ ساز، همان موج آفرینان جوامع بشرى هستند که گاه آنها را به هلاکت وبدبختى و گاه به حیات و سعادت همیشگى رهبرى مى کنند.
کتاب نوزدهم ماه رمضان
کتاب امروز : قرآن، علی و شب قدر
نویسنده : محمدرضا حکیمی
در برخی از احادیث آمده است که راوی به امام جعفر صادق (ع) می گوید: درباره شب قدر، به من اطلاعاتی بدهید. آیا این شب، فقط در روزگاران گذشته مثلا روزگار حیات پیامبر ص [ بوده است ] و اکنون دیگر نیست ، یا این که شب قدر، در هر سال، هست؟
امام می فرماید: لو رفعت لیله القدر، لرفع القرآن - اگر شب قدر را بردارند، قرآن را نیز برمی دارند. در این بیان امام صادق (ع) به فلسفه غایی نزول انسان به زمین اشاره کرده است. جهان ارضی، از آن رو منزلگاه انسان قرار داده شد، تا انسان در این منزلگاه، آزمایش شود، و کامل و ناقص، و سعید و شقی، از هم باز شناخته آید.
کتاب هیجدهم ماه رمضان
کتاب امروز : انسان و قرآن
نویسنده : حسن حسن زاده آملی
مقدمه
حمد خداى ذوالمعارج را که قرآن فرقان را معراج عروج انسان به سوى خود فرستاد؛ و شرائف صلوات و نوامى برکاتش بر بعیث بحق و رسول به خلق خاتم النبیین، که سوادش افضل لیالى قدر شهودى است، و مثال برزخ جامع منفصل خیال مجمع غیب و شهادتش را نمودى است، و فواد تقى نقى احدى جمعیش اوسع اوعیه حقائق مراتب قرآن و اعظم ایام الله صعودى است؛ و بر عترت او که هر یک لسان صدق ترجمان قرآن و احسن منازل آن است، و بر پیروانشان که شاگردان قرآن و عبادالرحمن اند.
و بعد این رساله حامل مطالبى چند حول آیات قرآن و درجات انسان به قلم این کمترین، حسن حسن زاده آملى است که اصل آن را به چند سال پیش از این تدوین و در بلد طیب آمل به عزیزانى تلقین نموده است، و اینک آن را تنظیم و به نام قرآن و انسان به محضر مبارک ارباب همم عالیه تقدیم داشته است.
کتاب هفدهم ماه رمضان
کتاب امروز : اخلاق اسلامی
نام نویسنده :سید محمد حسینی شیرازی
مقدمه
در این کتاب بررسی مختصری پیرامون مباحث اخلاقی اسلام به عمل آمده، که از دو منبع بزرگ اسلامی یعنی قرآن و سنت سرچشمه گرفته است.
هدف از تألیف این کتاب بیان اهمیت فوق العاده فضایل انسانی و راه و رسم صحیح زندگی کردن میباشد که اسلام در اختیار بشریت قرار داده است.
اگر انسان مقایسهای بین وضع انحطاط اخلاقی مسلمانان امروزه و رهبریهای پیامبر اسلام صلّى الله علیه وآله وسلّم در مورد اخلاق داشته باشد، متوجه میشود که تا چه اندازه میان آن برنامه و این روش رفتار فاصله و بیگانگی وجود دارد!
کتاب شانزدهم ماه رمضان
کتاب امروز : تحلیلی از حکومت امیر مؤمنین علی (ع)
نویسنده : این کتاب نوشته ی منبع الکترونیکی است که در سایت تبیان موجود است .
مقدمه
کتابى که پیش روى شماست، گزارش و پژوهشى است درباره عملکرد سیاسى و روش حکومتى پیشواى بزرگ اسلام امام على علیه السّلام با نام «تجلّى امامت، تحلیلى از حکومت امیرالمؤمنین على علیه السّلام » که مؤلف با «بضاعتى مزجاة» تمام سعى خود را به کار برده تا پنج سال آخر عمر امام علیه السّلام را، که دوران حکومت آن حضرت است، بر اساس کهن ترین و معتبرترین مدراک تاریخى، بررسى و تحلیل کند و نمایى از یک حکومت نمونه انسانى و اسلامى را در منظر همگان، قرار دهد.
بى تردید مى توان گفت که دوران حکومت پنج ساله امیرالمؤمنین علیه السّلام ، فصل درخشانى را در تاریخ حکومت هاى جهان، رقم زد؛ در پهنه گیتى حکمرانان بسیارى از پى هم آمده اند و هر یک به عدالت و یا ستم، بر مردم حکومت کرده اند، امّا در میان عدل پیشگان آنان، بعد از پیامبر صلّى الله علیه و آله روزگار، پیشوایى عادل تر و رهبرى با درایت تر و مربى دلسوزتر از على علیه السّلام به خود، ندیده است.
کتاب پانزدهم ماه رمضان
کتاب امروز : زندگانی کریم اهل بیت (ع)
نویسنده : محمّد تقى مدرّسى
پیشگفتار
این کتاب در واقع تحلیل فشرده اى از زندگى و اوضاع دوران امام حسن مجتبى علیه السلام مى باشد که به رشته تحریر درآمده است.
امیدوارم که خداوند بنده و مؤمنان را از بهره این کتاب محروم نفرماید.
محمّد تقى مدرّسى
نام: حسن
پدر و مادر: على بن ابیطالب و فاطمه زهرا
شهرت: مجتبى سبط اکبر کنیه: ابو محمّد
زمان و محل تولّد: نیمه رمضان سال دوّم هجرت در مدینه
زمان و محل شهادت: 28 صفر سال 50 هجرى در سنّ حدود 47 سالگى به دستور معاویه، توسط جعده، در مدینه، مسموم و به شهادت رسید مرقد: قبرستان بقیع، واقع در مدینه
کتاب چهاردهم ماه رمضان
کتاب امروز : تحلیلی از زندگانی سیاسی امام حسن مجتبی (ع)
نویسنده : جعفر مرتضی عاملی
تحلیلی از زندگانی سیاسی امام حسن مجتبی (ع)
زندگانى امام حسن علیه السّلام ارتباطى تنگاتنگ با زندگانى برادرش سید الشهدا، امام حسین علیه السّلام دارد و حتى هر کدام عضوى از دیگرى به شمار مى رود؛ خصوصا زندگانى سیاسى آن دو، زیرا هر دو در وقوع حوادث و نیز تاءثیر گذارى بر آنها - چه در مرحله موضع گیرى و چه در مرحله نتایج و آثار - باهم شریکند.
این ارتباط منحصر نیست به دوره اى که به عنوان امام ، مسؤ ولیت رهبرى و هدایت امت اسلامى را بر عهده داشتند، بلکه سراسر زندگانى آن دو، حتى آن موقع را که در دامان پر مهر و محبت جدّ بزرگوارشان پیامبر اکرم صل اللّه علیه و آله به سر مى بردند در بر مى گیرد، تا چه رسد به تحولاتى که در روزگار خلفاى ثلاثه و دوران امامت ظاهرى پدرشان امیرالمؤ منین على علیه السّلام در جامعه اسلامى روى داد.
کتاب سیزدهم ماه رمضان
کتاب امروز : پژوهشی در اسراف
نویسنده : سید مهدى موسوى کاشمرى
پیشگفتار
سپاس بی نهایت خداوند بزرگ را و درود فراوان نبىّ گرامی ْ و اهل بیت پاکش ه را که واسطه فیض الهی و مبلّغان احکام حیات بخش او هستند، و رحمت و رضوان خداوند بر خمینی کبیر، ابرمردی که اسلام را که از زندگی جدا و از جامعه منزوی گشته و از متن اجتماع به حاشیه و از عمل به حرف کشیده شده بود و از میدان حاکمیت و اداره مردم رانده شده و زینت بخش صفحه های کتب گردیده بود، دوباره به صحنه های مختلف زندگی انسان متمدّن امروز وارد کرد.
او با اراده خداوند و دَمِ مسیحایی اش، جهان را به شگفتی واداشت، و آنچه در دیدگاه عده ای محال می نمود، ممکن ساخت. و بار دیگر، اسلام، با صلابت او و انقلاب پرشورش، چون خورشید که از پس ابر برآید، درخشیدن گرفت و جهان را غرق نور کرد.
از آن پس،جهان بشری - که از تشنگی معارف اسلامی جانش به لب رسیده بود - به خطای تأسف بار و طولانی خویش پی برد و پرده غفلت را از دیدگان خود زدود و با شتابی وصف ناپذیر، به سوی بازنگری در این دین نجات بخش قدم برداشت.
کتاب دوازدهم ماه رمضان
کتاب امروز : پیامهای عاشورا
نویسنده : جواد محدثی
مقدمه
پیام، چیزى است که به صورت امرى ودستورى به مخاطبان داده مى شود، تاطبق آن عمل کنند. پیام، گاهى صریح وآشکار ومنطوق است، گاهى یک عمل براى دیگران داراى پیام است وآنان را به کارى وخصلتى (دعوت) مى کند. بنابراین، هم یک فرد وهم جمع مى تواند پیام بدهد، هم یک حادثه وعمل مى تواند براى دیگران پیام داشته باشد. همچنان که در یکى از مراحل (نهى از منکر)، با بى اعتنایى، قطع رابطه، چهره عبوس و اخم کردن، به شخصى که خلافى مى کند دستور مى دهیم که (نکن). این دیگر زبانِ حال است نه قال وپیامِ یک عمل است نه سخن.
گذشته از این، گاهى ما از یک واقعه، رهنمود والهامى مى گیریم که گرچه حادثه آفرینان، آشکارا چیزى نگفته وپیامى نداده اند، لیکن این ماییم که از آن برداشت (پیام) مى کنیم.اینجا کار ما (درس) گرفتن است ومى توان (پیام گیرى) هم گفت. گاهى هم پیام یک حادثه، صرفاً توجه دادن وهشدار نسبت به چیزى است.
کتاب یازدهم ماه رمضان
کتاب امروز :حضرت خدیجه علیهاالسلام مادر امّت
نویسنده :محمد محسن طبسی
مقدمه
سخن از خدیجه، سخن از یک دنیا عظمت و پایداری و استقامت در راه هدف است. به حق قلمفرسایی در باره کسی که خداوند بر او سلام و درود فرستاد، بسی مشکل است. اما به مصداق «مالا یدرک کلّه لا یترک کلّه،» به بررسی گوشههایی از شخصیت و زندگی این بزرگ بانو میپردازیم:
کتاب دهم ماه رمضان
کتاب امروز : نقش رهبری حضرت رضا (ع)
نویسنده : سید محمد شیرازی
مقدمه
مکتب، رهبران و حکومت سه عامل مهمّى است که توسط آنها کشورها آباد، و مردم به رفاه و پیشرفت دست مى یابند، و اگر احیاناً امر دائر شد بین تقدیم دو عامل اوّل و دوّم و یا عامل سوّم، در این مورد آن دو عامل مقدّم است، زیرا اساس حکومت را تشکیل مى دهند، اما حکومت نمى تواند زیربناى مکتب و یا رهبران آن باشد.
کتاب نهم ماه رمضان
کتاب امروز : بانوی ملکوت
نویسنده :علی کریمی جهرمی
مقدمه
سالیان سال است که وارد بر بانوى بانوان بهشتى و پاره تن امامان معصوم، حضرت فاطمهمعصومه علیهاالسّلام شده و از سفره انعام و لطف بىدریغ آن ولیّةاللَّه بهرهمندم.
دهها سال است که در مرکز امن و امان و در زیر سایه رحمت و احسان دختر گرامى حضرت موسى بن جعفر علیهالسّلام جاگرفته و به آن ملجأ مطمئن و ملاذ نوازشگر، ملتجى و پناهنده شدهام.
کتاب هشتم ماه رمضان
کتاب امروز :از عاشورا تا غدیر
نویسنده : محمد عسکری
پیشگفتار
با توجه به این که جامعه اسلامى علاقمند است اطلاعاتى نسبت به تولد، شهادت و خط سیر زندگى معصومین علیه السلام داشته باشد و از طرفى براى تمامى افراد، آن حوصله بایسته و فرصت لازم نیست که به طور مفصل و تمام افراد، آن حوصله بایسته و فرصت لازم نیست که به طور مفصل و مشروح، مطالعاتى در زمینه هاى فوق داشته باشند و با توجه به این که سروران عزیز امور تربیتى مدارس که همواره سعى در برپایى مجالس و مراسم را به مناسبتهاى مختلف مذهبى دارند در بعضى از اوقات ممکن است
به خاطر کمبود وقت لازم در تهیه و یا انتخاب مقاله، شعر، سرود و یا مرثیه اى جهت اجراى دچار مشکل شوند، لذا این جانب به خاطر تشویق استادان و سروران گرامى (البته با اعتقاد به عجز قلم و کمى بضاعتم) با توجه به اشغالات و تجربیاتى که در امور تربیتى مدارس داشته ام تصمیم گرفتم مجموعه اى را که با حوصله و فرصت محدود آن مراسم تناسب داشته باشد، تهیه و تنظیم نمایم.
کتاب هفتم ماه رمضان
کتاب امروز : اصحاب امام علی (علیه السلام )
نویسنده : سید اصغر ناظم زاده قمی
این کتاب در دو جلد طراحی شده است که ما مقدمه ی جلد 1 این کتاب را نمایش داده ایم .
مقدمه
بسمه تعالى
سالیانِ شیرین و پر خاطره اى است که به مددِ پروردگار متعال، توفیقِ نگارش و پژوهش درباره زندگانىِ امیر مؤمنان على علیه السلام و جنبه هاى مختلف حیات فردى و سیاسى آن حضرت برایم فراهم آمده است. از رهگذرِ این توفیق و عنایت، آثار چندى به زبان فارسى و عربى منتشر کرده ام. اثر اخیر که اینک پیش روىِ شماست درباره اصحابِ بزرگوار آن حضرت علیه السلام است و حاصل یادداشت هاى فراوانى مى باشد که در ضمن سال هاى مختلف، دسته بندى و تحقیق شده است. در این جا لازم مى دانم به طور اجمال، انگیزه و روش تحقیق و نیز جایگاه این اثر را بازگو نمایم:
انگیزه بنده از نگارش این اثر خلأیى بوده است که درباره اصحاب على علیه السلام احساس مى کردم؛ اصحابى که هر یک، ستارگانى پر فروغ در آسمانِ انسانیت و اسلامند. این احساس، شخصى صِرف هم نبود بلکه خوانندگانِ فهیمِ فارسى زبان، که شیفته مولى الموحدین على علیه السلام و اصحاب و یارانش مى باشند، در برخوردها و ملاقات ها چنین کتابى را تقاضا و جست و جو مى کردند؛ از همین رو بر آن شدم در مجموعه کارهاىِ امام پژوهى، کتابى مستند و تحقیقى به زبان فارسى روان، تدوین کنم تا هم اهل فن را به کار آید و هم عموم مردم از آن بهره مند شوند.
کتاب ششم ماه رمضان
کتاب امروز : آخرین دیدار
نویسنده : نادر فضلی
شیوه ى بزرگان و خردمندان چنان است که در اواخر عمر، بهترین تجربه ها و دانسته هاى دوران زندگى خود را به عنوان 'موعظت' و 'وصیت' بر زبان و قلم جارى مى سازند تا درس زندگى براى آیندگان باشد و به راستى که بسیارى از آن یادگارهاى گرانبها، راهگشا و زندگى سازند، درس آموز و عبرت انگیزند. بهره ورى از تجربه ها و دانش دیگران هنر بزرگى است، از اینرو 'داناترین انسانها کسانى هستند که از دانسته هاى دیگران بهترین بهره ها را برند.'
حضرت امیرالمومنین علیه السلام- هرچند که سرتاسر زندگى اش درس آموز است- در برهه هاى خاصى، توصیه هاى گرانقدرى به فرزندان و یاران خویش داشته است و آنان را نسبت ببه انجام آنها سفارش فرموده است. تمامى آن توصیه ها به راستى ما را هوشیار مى کند، بیدار مى سازد و به خود مى آورد و حتى شرمنده شان مى کند که چرا در انجام آن تعالیم حیات بخش و زندگى ساز و آخرت پرداز، کوتاهى و سستى مى ورزیم.
کتاب پنجم ماه رمضان
کتاب امروز : اهل بیت (ع) در آیه تطهیر
نویسنده : سید جعفر مرتضی
آن چه پیش روى خواننده گرامى است دستاورد همین پژوهش است. امیدوارم که این بررسى بتواند در پرده برداشتن از چهره حقایقى که دست هاى تحریف و جعل آن رادگرگون کرده یا در پرده ابهام فرو نشانده اند، مفید افتد و شما مى دانید که همواره این دستان آلوده در خدمت اهداف سیاسى خاص عمل کرده یا براساس کینه هاى دیرین یاگرایش هاى مذهبى یا عصبیت و حمیت جاهلى حرکت مى کنند. همین ایادى کثیف وپلید است که تلاش کرده تا این موضوع نیز به نحوى در پرده ابهام بماند یا به شکلى دچارتحریف و دگرگونى شود.
کتاب چهارم ماه رمضان
کتاب امروز : پژوهشی جامع درباره ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن و حدیث
نویسنده : محمد محمدی ری شهری
این کتاب در دو جلد طراحی شده است . نوشته ی زیر قسمتی برگزیده از این کتاب است .
1 . پیامبر خدا صلىاللهعلیهوآله ـ به هنگام فرا رسیدن ماه رمضان ـ : «سبحان اللّه! چه چیز به استقبال شما مىآید؟! و شما چه چیز را استقبال مىکنید؟!» .
پیامبر صلىاللهعلیهوآله این را سه بار فرمود .
2 . پیامبر خدا صلىاللهعلیهوآله : اگر بندگان مىدانستند که در رمضان چه [برکاتى] هست ، آرزو مىکردند که رمضان ، یک سال باشد .
کتاب سوم ماه رمضان
کتاب امروز : آیین رمضان
نویسنده : توسط مرکز تحقیقات حج تدوین گردیده است
مقدمه این کتاب
باسمه تعالى
عظمت و شرافت زمانها و زمینها یکسان نیست. در تمام زمین، مکه را حرم خدا و در همه زمان، ماه رمضان را «ماه خدا» نامیدهاند. روزهداران ماه خدا و زائران حرم خدا هر دو از میهمانان پروردگارند.
این ماه و آن شهر دارى ویژگیهایى است که احکام و آداب ویژهى را به خود اختصاص داده است.
از این رو بر آن شدیم نوشته حاضر را برى علاقمندان، آماده کنیم، ولى از آنجا که از وقت تصمیمگیرى تا ماه رمضان فاصله چندانى نبود، بیشتر مطالب آن را از متنهایى برگرفتیم که پیشتر منتشر شده و در دسترس اهل مطالعه قرار گرفته بود.
سعى ما در تهیه این مجموعه آن است که مطالب را گزینش کرده با نظم و ترتیب و زیر عنوان مربوط به خود بیاوریم و اینک آن را در چهار بخش سامان مى دهیم:
بخش اوّل: در محضر ماه مبارک رمضان.
بخش دوّم: مناسبتها.
بخش سوم: احکام روزه.
بخش چهارم: ادعیه و آداب ماه رمضان.
انتشار این دفتر، گام اوّل این راه است و امیدواریم که اهل دقّت و نظر، ما را از راهنماییهى خود بهرهمند سازند. تا در آینده بتوانیم کتابى سودمندتر تقدیم نماییم.
کتاب دوم ماه رمضان
کتاب امروز: رمضان ماه خدا (فضیلت، اعمال، احکام)
نویسنده: زین العابدین احمدی - حسنعلی احمدی
مقدمه کتاب
بیان معارف دین مبین اسلام، در زمینه های «اعتقادات»، «احکام» و «اخلاق»، آن هم با تکیه بر آیات قرآن و احادیث اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام)، امری مهم و ضروری برای برآوردنِ نیاز تشنگان و علاقه مندان به این معارف است.
در کتاب حاضر، سعی ما بر آن است که با استعانت از درگاه احدیّت، و کمک گرفتن از انوار پاک چهارده معصوم(علیهم السلام)،ارشادات و راهنمایی هایی را که انسان برای رسیدن به سعادت اخروی به آن نیازمند است، برای خوانندگان گرامی مطرح کنیم. مخصوصاً بیانِ آداب و فضایل ماه مبارک رمضان، که ماه خدا، ماه رحمت و مغفرت، ماه نزول قرآن، ماه دعا و استغفار، ماه کسب تقوا و فضایل انسانی، ماه آشنایی با کتاب آسمانی، و اینکه ماه توبه و اِنابه است.
فرصتی هر چند کوتاه دست داد تا مباحثی در باره ماه مبارک رمضان و سایر مطالب مربوط به این ماه، هر چند به طور اختصار و قابل فهم برای عموم، در اختیار شیفتگان راه قرآن و مکتب اهل بیت(علیهم السلام)قرار گیرد. لازم به یادآوری است که هر اندازه جامعه با میراث و فرهنگ همیشه جاوید قرآن و عترت آشنا شود، به همان اندازه فرهنگ آن جامعه، از آسیب های فرهنگِ بیگانه مصون و محفوظ خواهد ماند.
اگر انسان ها در راه رشد و تعالی خود و در راه عبادت خداوند، که هدف آفرینش انسان است، وجود خود را پیراسته از گناه کنند و تقوا و خداشناسی را برای همیشه در وجود خود زنده نمایند، سعادت و عزّت دنیا و آخرت را به دست آورده اند.
مخصوصاً سفارش می شود که در ماه مبارک رمضان، که بهترین فرصت برای تزکیه و کسب فضایل انسانی است، از این نعمت عظمی بهره مند شده و اوقات را مغتنم شمرده و خود را مشغول به عبادت و اطاعت خداوند نمایند.
در مجموعه ای که پیش رو دارید، تلاش ما بر آن بوده تا با درج مطالب و موضوعات متنوّع، خوانندگان را با معارف اسلامی هر چه بیشتر آشنا کنیم. امید است ذخیره ای باشد برای روزی که «یَوْمَ لایَنْفَعُ مالٌ وَ لابَنوُنِ اِلاّ مَنْ اَتَی اللهُ بِقَلْبِ سَلیمِ».
کتاب اول ماه رمضان
کتاب امروز : ریحانه رسول الله (صلى الله علیه وآله وسلم)
به قلم : حضرت آیت الله العظمى وحید خراسانى
مقدمه این کتاب
باسمه تعالى
در این جزوه مختصرى از حالات حضرت امام حسن مجتبى صلوات الله علیه به مناسبت میلاد مسعود آن حضرت آورده شده است، و روایاتى که از مصادر عامه و خاصه نقل شده قریب به مضمون بوده، و به ملاحظه اختصار در مواردى قسمتى از روایت ذکر شده است.
همچنین در آدرس روایات به ذکر یکى دو مصدر اکتفا شده است.